#1 Overzicht in de chaos

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

#1 Overzicht in de chaos

Ken je dat? Je wilt je huis verbouwen, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Wil je bijvoorbeeld na het zien van wéér een gave metamorfose bij de bekende tv-programma’s ook zo’n “wooow” reactie in je eigen huis, lees dan even mee!

Het lijkt misschien een open deur, maar start met het bepalen van je budget. Vervolgens kun je per ruimte beslissen hoe je dit budget gaat verdelen. 

Hier even een handig overzicht om te kunnen beginnen met verbouwen:

1) Budget

2) Prioriteit stellen (Keuken hè? Dacht ik al!). Bij ons was de prioriteit om het huis te strippen en een slaapkamer bewoonbaar te maken, aangezien we slechts 1 maand hadden tot de verhuizing. Jup….dit hield zelfs in dat we de eerste week zonder badkamer zaten…Learning? Houd je sponsoring van de sportschool actief, om op z’n minst gebruik te kunnen maken van de douche (in betere tijden). 

3) Bedenk dan welke acties er uitgevoerd moeten worden per ruimte. En wanneer je die eenmaal hebt, kun je beslissen wat je zelf gaat doen en wat je uitbesteedt.

Wij nemen nu de keuken als voorbeeld: 

  • Meet alle oppervlakten in de huidige keuken. In ons geval kwam er een aanbouw bij, dus meet/bereken dan alles voor de gewenste situatie.

  • Ga met deze afmetingen op onderzoek uit en bedenk wat voor soort indeling je zoekt en wat voor materialen je wilt gebruiken. Over de indeling: Bedenk op welke posities het elektrische inbouwapparatuur komt (want daar komt later een stopcontact), waar de afzuigkap komt ( daar komt een afzuigkanaal), waar je fornuis komt (koken op gas of elektriciteit) en bij gas moet je kijken of je makkelijk bij de gasleiding kunt komen ( kijk waar het fornuis nu aangesloten is of ga via de kruipruimte), waar de vaatwasser ( koudwateraansluiting en riolering afvoer) en de wasbak komen ( koud- en warm wateraansluiting en afvoer). 

    Bij extra elektrische apparaten kan het zijn dat de groepenkast aangepast moet worden en er nieuwe kabels naar de keuken gelegd moeten worden, want je wilt natuurlijk niet dat je vaatwasser eruit klapt, wanneer je een welverdiende kop koffie pakt! ..Mijn wens was om het fornuis op het kookeiland te krijgen, zodat je tijdens het koken ook met je visite kan blijven kletsen. Ik had nog geen idee dat dit nogal een aanpassing was. 

  • Ga met deze kennis bijvoorbeeld naar keukenzaken. Besluit vervolgens of je dit liever allemaal bij één zaak koopt of dat je iets meer moeite steekt in het (online) kopen van de losse onderdelen. Budgettip: speuren naar betere prijzen van inbouwapparatuur kan de moeite waard zijn. Vaak is het goedkoper om dit zelf te bestellen dan dit het bedrijf te laten doen die de keukenkastjes levert. 

  • Bedenk of je bovenstaande acties met het huidige leidingwerk kunt uitvoeren of dat je het moet verleggen. Als er een gasaansluiting verlegd moet worden, dan adviseren we dit wel door een erkend installatiebedrijf te laten doen. 

Hiermee hebben we je hopelijk al een stuk op weg geholpen en wordt de start van je verbouwing iets overzichtelijker !

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem de Vries
10 maanden geleden

Het ziet er fraai uit en een groot verschil van toen en nu, proficiat en succes.

#12 DIY Loungeset

Aangezien we zelf ook graag leren via YouTube, hebben we speciaal voor jou een DIY filmpje op YouTube geplaatst. In deze blog benoemen we daarnaast de stappen. En om je echt optimaal te inspireren, delen we ook iets gratis met jou!

Blog bekijken»
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp