Blogserie #4 In 6 maanden van bouwval naar droomhuis

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

Blogserie #4 In 6 maanden van bouwval naar droomhuis

Bovenverdieping

“Ga anders even een plintjesladder halen bij de bouwmarkt”. Ken je dat? Van die ouwe-jongens-krentenbrood moppen in de bouw, waarbij de nieuwelingen in de zeik worden genomen door niet bestaande dingen te gaan doen.
Nieuw waren we zeker… en ondergetekende (Jorien) was daar ook zeker ingetrapt (of dat ik dan de waterpas was gaan bijvullen weet je wel) en een ladder hadden we ook van de verdieping naar de zolder. Maar ervaren klusser Hans zou hier een vaste trap van gaan maken. Ook al had hij nog niet eerder een trap gemaakt.
In deze blog gaan we dan ook in op de verbouwing van de rest van onze verdieping waar de trap een rol speelde. Hoe wij de badkamer en de master bedroom op de verdieping verbouwden, kun je teruglezen in de eerdere blogs uit deze serie!

We zijn voorstanders van van-boven-naar-beneden-werken en dit hield op dit punt van de 6 maanden in dat we op de verdieping nog twee kamers moesten verbouwen en het plafond met luiken naar zolder dicht gingen maken en een vaste trap op de overloop gingen maken.

De twee kamers zijn op dezelfde manier verbouwd als onze slaapkamer. We hebben de styling heel neutraal gehouden, omdat éen van de twee kamers in de toekomst hopelijk een babykamer zou worden (en zo geschiedde!). De focus lag tijdens deze klus op de overloop: van de fliso trap naar de zolder maakten we een vaste trap.

Voor/tijdens verbouwing – overloop zonder trap
Na! Overloop met nieuw plafond, spotjes, vloer en DIY trap ( en já de plinten moeten nog)

Verbouwing overloop

Verwijderen van het behang deden we met een gehuurde behangstomer. We verwijderden het luik in het plafond en maakten rachelwerk voor het plafond waar ook elektriciteit voor de spotjes in kwamen te liggen. Gipsplaten, vloer en een likje verf tegen de wand, done!

Is een trap makkelijk te maken?

De treden zijn uitgetekende op de muur om te zien hoelang de trap moest worden om boven te kunnen komen. Het skelet is gemaakt van vurenhouten balken en na 5 treden is een plateautje gemaakt die met balken bevestigd is aan het plafond en de vloer.
Alle benodigde planken zijn op maat gezaagd. Wij gebruikten voor deze trap voornamelijk multiplex en MDF: de treden van multiplex en de rest van MDF. Om de trap af te sluiten, maakten we nog een deur op maat van MDF die met simpele scharniertjes zijn vastgezet.

Sfeerimpressie van het skelet en de treden.

Dus als je het ons vraagt: Ja een trap is makkelijk te maken. En nog handiger, het is een verkapte extra bergruimte geworden ;-).

Wat heb jij gemaakt en pakte handiger uit dan je hoopte? Reageer hieronder!
De groetjes,
@klusinspiratie

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

#12 DIY Loungeset

Aangezien we zelf ook graag leren via YouTube, hebben we speciaal voor jou een DIY filmpje op YouTube geplaatst. In deze blog benoemen we daarnaast de stappen. En om je echt optimaal te inspireren, delen we ook iets gratis met jou!

Blog bekijken»
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp